Široki dočekuje Slobodu

Prvo kolo Lige 6

Široki dočekuje Slobodu

NLB sezona je gotova i bh prvenstvo je došlo na početak. Ove sezone igra se Liga 6, gdje uz Široki još sudjeluju Bosna, Igokea, Zrinjski, Čapljina i Sloboda.

Upravo protiv ove zadnje nabrojane ekipe, momčadi Slobode koju s klupe predvodi Senad Muminović, Širokobriježani će večeras na Pecare odigrati utakmicu prvog kola bh prvenstva.

Sloboda je uvijek bila nezgodan protivnik Širokom, sjetimo se samo prošle godine kada je Jocović u zadnjoj sekundi pogodio za pobjedu ekipe iz Tuzle na Pecari, pa su u Širokom svjesni da utakmica neće biti laka i da treba stopostotni angažman za pobjedu.

„Uvijek smo imali problema sa ekipom Slobode. Mlada  su momčad, igraju dugo zajedno i mišljenja sam da će biti jako teška utakmica, iako smo mi sigurno apsolutni favoriti večeras“, rekao je trener Širokog Ivan Velić o svom protivniku.

Što se  tiče igračkog kadra Širokobriježana za ovu sezonu iz kombinacija do kraja sezone ispao je Jurica Ružić, upitan je Siriščević, dok se mladi Ramljak oporavlja od operacije koljena.

Kao pojačanje umjesto Ružića stigao je Branimir Longin, a momčadi je priključen  mladi i prespektivni Boris Barać koji je prošli tjedan potpisao prvi profesionalni ugovor sa Širokim na četiri godine.

U sljedećoj sezoni igra se Liga 14, uz to da će i ekipe koje izbore Jadransku ligu nastupati ujedno i u bh prventvu. U Širokom su rekli da su poslali dopis savezu i da su podržali tu odluku koja će sigurno donijeti mnogo dobrih stvari, a prventveno se ističu mladi koji će dobiti više prostora u igri, a liga će sigurno dobiti na značaju i zanimljivosti.

„Mislim da je to dobro za mlade igrače da u kombinaciji sa ovim iskusnijim igračima igraju tu ligu preko tjedna. To je dobro za njihov razvoj i zbog toga što njima fali utakmica i mislim da je to jedan veliki plus,a s druge strane nacionalno prvenstvo će ojačati“, rekao je Ivan Velić u ne davnom  razgovoru za SportSport.ba.

Utakmica između Široki TT Kabela i Slobode Dite igra se večeras u dvorani na Pecari sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije