Široki Eronet gostuje kod Zadra
Detalj sa utakmice na Pecari

U susret 17. kolu NLB lige

Široki Eronet gostuje kod Zadra

HKK Široki Eronet nakon poraza u prošlom, 16. kolu NLB lige očekuje još jedan teška utakmica. Širokobriježani u okviru 17. kola gostuju u Zadru kod istoimene ekipe.

U prošlom susretu između ove dvije momčadi, u prvom dijelu lige, Široki Eronet  je bio uspješniji i pomalo neočekivano slavio rezultatom 83:70. Međutim, Širokobriježani su sada nanizali šest uzastopnih poraza, Vlašić je dao ostavku, a na klupi ga je naslijedio Danijel Jusup i neće biti nimalo lako pokušati taj negativni niz prekinuti u Zadru.

„Protiv Hemofarma sam vidio neke stvari koje moramo popraviti, trebamo poraditi na protočnosti, na povezivanju vanjske i unutarnje igre i pokušali smo to riješiti kroz ovaj mali broj treninga,ali treba nam više vremena“, rekao je trener Širokog Danijel Jusup.

Zadrani su također ostali bez trenera. Naime, nakon nekoliko loših rezultata i nakon poraza od Cedevite u gostima u okviru 16.kola NLB lige smijenjen je tadašnji trener Zmago Sagadin. Ekipu će protiv Širokog voditi dosadašnji pomoćnik Sagadina Tihomir Bujan, zanimljivo, nekada i trener Širokog Brijega.

„Mišljenja sam da nas očekuje vrlo teška utakmica sa respektabilnim protivnikom. Mi imamo imperativ pobjede i probat ćemo ovaj šok sa smjenom trenera iskoristiti pozitivno“, rekao je dosadašnji pomoćnik na klupi Zadrana Tihomir Bujan.

Utakmice između Zadra i Širokog Eroneta uvijek su zanimljive. Prije svega tu se misli na broj Zadrana u ekipi Širokog, a zanimljivo je i to da će na suprotnim stranama igrati braća Ružić, Tomislav u Zadru, a Jurica u Širokom. Oba trenera koja će večeras voditi utakmice, i Bujan i Jusup, vodili su i Zadar i Široki.

Utakmica između Zadra i Širokog Eroneta igra se večeras u dvorani Krešimira Ćosić sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.