Široki Eronet želi revanš
Kapiten Širokog Šime Špralja

Košarkaška Liga 13, 12. kolo

Široki Eronet želi revanš

Prošla sezona u kojoj je Široki Eronet imao jednu od najlošijih završnica u doigravanju za prvaka (eliminisani u polufinalu od Igokee) krenula je nizbrdo od početka Lige 8 i gostovanja Sloboda Dite na „Pecari“.

Tada su Tuzlaci u neizvjesnoj završnici slavili, a Širokobriježani se do kraja takmičenja nisu uspjeli oporaviti. Stoga će u večerašnjem duelu u Širokom Brijegu domaćin učiniti sve kako bi se revanširao gostima za poraz.

Naravno da ni Sloboda nije bez šansi, ali su izabranici trenera Josipa Vrankovića u ovom trenutku bliži pobjedi.
Zanimljiv duel odigraće u Istočnom Sarajevu Slavija i Borac Nektar. Gosti igraju veoma dobro, dok domaćini imaju dosta oscilacija pa je neizvjesno prognozirati konačan ishod.
Meč u Mostaru između Zrinjskog HT i Hercegovca igra se na molbu gostiju jer se dvorana u Bileći renovira pa je došlo do zamjene domaćinstava, što neće uticati na konačan ishod jer su Mostarci apsolutni favoriti, baš kao i „Igosi“ u meču sa Leotarom.

Parovi
Slavija - Borac Nektar (17.15), Široki Eronet - Sloboda Dita (18), Zrinjski HT - Hercegovac (19), Igokea Partizan - SL IAT Leotar (19), Mladost - Vitez Economic (19), Novi Grad Atal - Grude (20). Slobodna je ekipa Posušja.
Samo se meč u Istočnom Sarajevu igra u nedjelju, ostali su na programu u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.