Široki gostuje kod Splita

Utakmica sezone za obje ekipe

Široki gostuje kod Splita

Danas je na rasporedu 23.kolo ABA lige, a vjerojatno najzanimljiviji susret bit će onaj u Splitu gdje će najugroženije ekipe što se tiče ostanka igrati međusobno.

Četiri kola do kraja lige četiri momčadi su poravnate na dnu ljestvice, Široki WWin, Zadar, Split i Szolnok. U najboljoj situaciji, iako zadnji, su Mađari koji će u svakom slučaju igrati sljedeće sezone i ukoliko oni na kraju završe na posljednjoj poziciji nitko neće ispasti iz lige.

Široki protiv Zadra i Szolnoka ima pozitivan omjer jer je u oba susreta slavio dok je Splita svladao s visokih 101:64 na Pecari, a teško je za očekivati da će Split s više razlike svladati Široki večeras. Međutim, Širokobriježani do kraja imaju i najteži raspored jer igraju sa ekipama iz vrha, kod kuće sa Zvezdom i Cedevitom u posljednjem kolu te Olimpijom u gostima pa bi pozitivan rezultat u Splitu večeras bio velik korak ka ostanku, no prema riječima trenera Vujanovića ne presuđujući jer do kraja ima još utakmica.

„Utakmicu sa Splitom možemo nazvati utakmicom sezone, no mislim da ona neće odlučiti o posljednjem mjestu premda bi pobjeda za obje ekipe bila veliki korak ka ostanku.“, rekao je Damir Vujanović.

„Ovo je sad nova utakmica, na Pecari smo ih svladali s visokom razlikom ali to ne znači ništa. Obje ekipe za razliku od tog prvog susreta imaju izmijenjene momčadi. Moramo odigrati puno agresivnije, borbenije i koncentriranije nego sa Radničkim, zbiti redove i pokušati pobijediti.“, rekao je Vujanović.

Susret između Splita i Širokog WWin na rasporedu je večeras na Gripama u Splitu s početkom u 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.