Široki i Zadar u finalu turnira na Pecari
foto: hkksiroki.net

Sjećanje na Stanka Jelčića Ćanku i Vinka Soptu Kiku

Široki i Zadar u finalu turnira na Pecari

Memorijalni turnir koji je jučer otvoren u Širokom Brijegu donio je dva kvalitetna susreta u kojima su Zadar i Široki slavili nad Cedevitom i Čapljinom i plasirali se u finale koje će se igrati danas u 18 sati.

U prvom susretu Zadar je bez većih problema slavio nad Cedevitom sa 84:65 i nagovijestio pravi omjer snaga hrvatskih predstavnika u NLB ligi. Nakon hrvatskog slijedio je hercegovački duel u kojem je do još ubjedljivije pobjede stigao Široki nad Čapljinom. Uz posljednji zvuk sirene na semaforu je stajalo 101:65.

Pravi ispit za našeg NLB ligaša ipak dolazi tek danas, jer teško da je neko mogao i očekivati bolji otpor Čapljinaca. Domaćin će sa Zadrom odmjeriti snage u, donekle, čudnom terminu koji se poklapa sa utakmicom koju danas igraju naši Zmajevi, pa bi interes za ovo finale mogao biti nešto manji od onog koji dva kvalitetna kluba zaslužuju.

Susret za treće mjesto igraće Čapljina i Cedevita od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.