Široki namučio Partizan u Beogradu

Poraz Širokog

Široki namučio Partizan u Beogradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras u 4. kolu ABA lige u Beogradu od Partizana rezultatom 65:62.

Prva dionica susreta donijela je veoma izjednačenu igru. Partizan je nešto bolje otvorio susret i poveo je sa 9:3, ali se Široki uspio vratiti u utakmicu, te je Partizan nakon prvih deset minuta imao samo dva poena prednosti 18:16.

U drugoj četvrtini sjajna igra Širokog. Uspjeli su okrenuti rezultat u svoju korist te su na poluvrijeme izabranici Ivana Velića otišli sa tri poena prednosti 35:32.

Sredinom treće četvrtine Široki je otišao na sedam razlike 34:41, da bi potom naš prvak dozvolio Partizanu seriju od 11:0, te su više od pet minuta ostali bez poena. Partizan je u posljednju dionicu ušao sa četiri poena prednosti 45:41.

Partizan je kontrolisao rezultat i u trećoj dionici. Imali su konstantno vodstvo, ali se trojkom Baraća u posljednji minut ušlo sa samo poenom prednosti za Partizan 60:59. Ipak, Partizan je poenima Lučića stigao do trijumfa u ovom susretu, trećeg u sezoni.

Vladimir Lučić i Drew Gordon su sa po 16 poena predvodili Partizan do pobjede, dok je kod Širokog Darko Planinić ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.