Široki nas je nadigrao u svim segmentima košarkaške igre

Trener Čapljine, Ante Blažević

Široki nas je nadigrao u svim segmentima košarkaške igre

Aktualni bh košarkaški prvaci, momčad Širokog WWin, jučer je na Pecari deklasirala ekipu Čapljine rezultatom 96:64.

Niti u jednom trenutku pobjeda domaćih nije bila upitna. Odličnom igrom u obrani i u napadu, te u skokovima, ekipa Ivana Velića je ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu.

Trener gostujuće ekipe Ante Blažević je istakao da njegova momčad u ovoj utakmici nije mogla ništa izgubiti, samo dobiti, te da je za njih ovo najlakši susret cijele sezone.

„Ovo je za nas bila najlakša utakmica u sezoni, ništa nismo mogli izgubiti, a mogli smo puno dobiti. Široki je u ABA ligi pokazao o kakvoj se ekipi radi, odigrali su odlično i završili na petom mjestu. Večeras je domaćin odigrao sjajno, nadtrčali su nas i nadigrali u svim segmentima košarkaške igre. Mi se okrećemo susretu protiv Bosne u kojem moramo slaviti, a nakon toga nam dolazi Igokea. Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi.“, rekao je Blažević nakon utakmice.

Naravno, treneri Širokog su mogli biti itekako zadovoljni prikazanim od strane svojih igrača.

„Najvažnije je da smo pobijedili. Zadovoljni smo rezultatom, a pogotovo pristupom igrača. Drago nam je da je Ramljak odigrao prve minute bez ikakvih bolova.“, kratko je komentirao pomoćnik Ivana Velića, Mate Brekalo.

Momčad Širokog WWin u idućem kolu gostuje kod Mladosti, dok Čapljina dočekuje Bosnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.