Široki oborio Zagreb

Bh. prvak slavio na gostovanju

Široki oborio Zagreb

M. Skaka

Ekipa Širokog Brijega napravila je veliko iznenađenje savladavši ove godine odlični tim KK Zagreba.

Gosti nisu dobro otvorili susret i nakon prvih deset minuta igre imali su zaostatak od 5 poena (18:13). Ni nastavak nije donio mnogo promjena pa se na odmor odlazi sa nesmanjenom razlikom (38:35).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Širokobriježanima. Simon je pogodio trojku za domaćine, a onda je uslijedila kanonada plavih. Pogodio je Mason, nakon njega Štemberger ubacio tricu, a dva poena dodao je i Špralja, pa su gosti stigli na samo jedan poen zaostatka. Međutim, tu se nisu zaustavili. Nakog poena Zorića i Simona, Špralja pogađa trojku, slijedi ga i Štemberger, a u reketu je nezaustavljiv bio Frano Čolak i donio vodstvo ekipi Širokog. Do isteka tridesete minute proradio je Mason i gosti ovaj period završavaju sa 52:59.

Ni posljednji perod domaćima nije donio ništa dobro. Prednost Širokog vrlo brzo popela se iza magične brojke od deset poena i do kraja susret pobjednik nije došao u pitanje. Konačan rezultat bio je zasluženih 81:71 za ekipu iz Širokog Brijega.

Najefikasniji u redovima našeg prvaka, nakon dužeg vremena bio je Chester Mason sa 20 poena uz 7 skokova i 3 asistencije. Slijedili su ga Štemberger sa 15, Čolak sa 13 i Špralja sa 12 poena. Zagreb je predvodio veteran Damir Mulaomerović sa 19 poena, a Zorić je dodao još 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti