Široki ponovo poražen

NLB liga

Široki ponovo poražen

Prvak BiH Široki Eronet doživio je i drugi poraz u novoj sezoni NLB lige. Na Pecari su pobjedu slavili košarkaši Heliosa koji su sa 77:72 bili bolji od našeg prvaka.

Teška i izjednačena utakmica na kraju je ipak otišla na stranu gostiju iz Domžala. Gledajući po četvrtinama naš predstavnik je bio bolji samo u drugoj četvrtini koju je dobio rezultatom 15:11, dok su ostale tri završile pobjedom Heliosa. Prvu su gosti dobili sa 26:22, treću 15:14, a četvrtu sa 25:21.

Statistički gledano Široki je u svim segmentima igre bio bolji, osim za tri poena, od Heliosa, ali opet nije uspio slaviti. Odlična realizacija slobodnih bacanja, čak 81 posto, te šut za dva poena 51 posto, nisu mogli nadoknaditi katastrofalan šut za tri poena koji je iznosio veoma loših 19 posto, za razliku od Heliosovih 37,5 posto.

Hrvoje Vlašić je utakmicu pokušao dobiti stalnom rotacijom igrača, ali ni to nije pomoglo. Svih 11 igrača našeg prvaka je dobilo priliku za igru, a samo Nixon i Ramljak nisu uspjeli da je iskoriste i upišu se u strijelce.

Ako nešto u ovom porazu može da razveseli navijače Širokog je činjenica, da su trojica mladića Naletilić, Planinić i Mileković odigrali vrlo dobru utakmicu, i pokazali da su budućnost Širokog, naravno ukoliko ne krenu stopama nekih igrača koji su vrlo mladi napuštali klub i onda im se gubio svaki trag.

Ponovo je prvo ime Širokog bio Ivan Grgat koji je ubacio 18 poena, a dvocifreni su još bili Mason sa 12, te Siriščević i Naletilić sa po 10 poena. Chester Mason je ostvario triple-double učinak sa 12 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Najbolji igrač utakmice je sjajni gostujući Amerikanac Alvin Snow koji je ubacio 31 poen i ostvario 9 skokova. Dejan Delić je bio vrlo dobar sa 16 poena, dok su dvocifreni u redovima Heliosa još bili Moćnik sa 11 i Aleksej Laškevič sa 10 poena.

ŠIROKI ERONET – HELIOS 72:77

ŠIROKI BRIJEG – Dvorana Pecara. Gledatelja 2.000.  Široki Brijeg – Helios 72:77 (22:26, 15:11, 14:15, 21:25). Sudije: Zoran Šutulović, Nikola Lepetić i Zdravko Rutešić (svi Crna Gora). 
ŠIROKI: Nixon, Planinić 4, Mileković 2, Naletilić 10, Siriščević 10, Ramljak, Špralja 5, Puljko 2, Ružić 9, Mason 12, Grgat 18. Trener: Hrvoje Vlašić
HELIOS: Delić 16, Zalokar 2, Korošec, Ajkič, Dundović 4, Petrovič, Močnik 11, Laškevič 10, Balažic, Bajramlić, Krušič 3, Snow 31. Trener: Rado Trifunović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.