Široki poražen od Krke na Pecari

Prvo kolo NLB lige

Široki poražen od Krke na Pecari

Momčad Široki TT Kabela izgubila je u prvom kolu ovosezonske NLB lige od predstavnika Slovenije, momčadi Krke koja je bila bolja i na kraju slavila sa 62:72.

Prva četvrtina prošla je dosta nervozno sa obje strane, vidjeli smo dosta grešaka kod obje ekipe te mali broj koševa. Iako su Širokobriježani vodili veći dio prve četvrtine, gosti preokreću rezultat i dolaze do minimalnog vodstva na kraju prve dionice 13:14.

Druga četvrtina nije dobro počela za momčad Ivana Velića. Igrači Krke su brzo otišli na velikih 15:27, no ipak Široki uspijeva do odmora smanjiti na prihvatljivih 29:34.

Širokobriježane šut za tri poena u prvom poluvremenu nije poslužio jer iz sedam pokušaja nisu pogodili niti jednom.

Nakon odmora Široki malo po malo stiže rezultat i 4 minute do kraja treće dionice dolazi do izjednačenja (40:40), međutim, gosti do kraja iskorištavaju greške domaćina te vrlo brzo stižu do +10 (42:52). Grgat  smanjuje na 44:52, no gosti povećavaju koševima Petrova i Paviča pa se u zadnju dionicu ulazi rezultatom 44:55.

Zadnja četvrtina nastavila se u istom ritmu, momčad Krke je pogađala svoje šuteve i malo po malo povećavala razliku koja je iznosila +15. Širokobriježani su tek uspjeli smanjiti razliku na 62:72.

Najbolji u redovima Širokog bio je Grgat sa 15 koševa, Morović je dodao 14, a Špralja 9. Kod gostiju su najraspoloženiji bili Booker i Balažič sa 14, te Đorđević i Ikonić sa 11 koševa.

HKK Široki TT Kabeli – Krka  62:72
Dvorana GSD Pecara; Gledatelja: 800; Suci: Šutulović, Rutešić, Lepetić ;
(13:14 , 16:20, 15:21, 18:17 )

ŠIROKI TT KABELI: Morović 14, Naletilić 2, Bilinovac, Štemberger 5, Peršić 2, Pilepić, Ramljak 2, Barać 6, Špralja 9, Grgat 15, Planinić 7, Novak. Trener: Ivan Velić.

KRKA: Đorđević 11, Ikonić 11, Murič 2, Booker 14, Balažič 14, Rojc, Petrov 2, Pavič 3, Dragič 6, Krivec 5, Drobnjak 4. Trener: Aleksandar Džikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti