Široki poveo protiv Čapljine
Jedno od nekoliko zakucavanja - Ivan Ramljak

Prva utakmica polufinala lige 6

Široki poveo protiv Čapljine

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka BiH, Široki je sa 78:57 slavio protiv Čapljine i poveo sa 1-0 u seriji.

Širokobriježani su odmah u startu preuzeli inicijativu i nametnuli svoj ritam igre. To pokazuje i rezultat prve četvrtine koji je glasio 21:12.

U drugoj četvrtini gosti uspostavljaju ritam i puno bolje odigravaju ovu četvrtinu koju Široki dobiva s košem razlike (16:15) pa se na odmor odlazi pri rezultatu 37:27.

Nakon odmora slijedi par minuta grešaka s obje strane. Gosti su prvi ubacili za smanjenje rezultata za 37:29, a onda nitko nije par minuta postizao koševe.

Ipak, domaćin igra vrlo jaku obranu i ne daje gostima postizanje poena, dok s druge strane Široki postiže poene pa se u zadnju dionicu ulazi pri osjetnijoj prednosti domaćina 59:43.

U zadnjoj četvrtini Široki održava i povećava prednost i do +25, a publiku na noge diže mladi Ramljak sa par zakucavanja. Na kraju rezultat glasi 78:57 i vodstvo Širokog u polufinalnoj seriji.

„Čestitke Širokom na pobjedi. Dominirali su u svim fazama igre. Na kraju nam je popustila koncentracija, a svojim igračima zamjeram što nisu ispočetka igrali kolektivnu igru već su individualno rješavali neke situacije.“, rekao je nakon utakmice trener Čapljine Ante Nazor.

„Zadovoljan sam što smo odigrali obranu onako kako smo se dogovorili. Možda smo morali u prvom poluvremenu steći još veću razliku. U drugom smo držali isti ritam i samo smo čekali kad će Čapljina izgubiti snagu i koncentraciju. Na kraju smo zasluženo slavili.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić nakon utakmice. Sljedeći susret, odnosno druga utakmica polufinalne serije, igra se u Čapljini u utorak.

HKK Široki TT Kabeli – HKK Čapljina Lasta 78:57
(21:12; 16:15; 22:16; 19:14)
Dvorana: GSD Pecara; Gledatelja: 1500; Suci: Zurapović, Husarić, Duškaj;
ŠIROKI: Štemberger 11, Planinić 2, Čolak 10, Mileković 2, Naletilić, Ramljak 6, Špralja 18, Puljko 9,Longin 6, Petković 3, Mason 11, Grgat. Trener: Ivan Velić
ČAPLJINA:Radovanović 8, Zdravković 6, Opančar, Lerić, Brkić 8, Galić, Jagodić 18, Baković 16, Jelčić B., Prce 2, Jelčić M. Trener: Ante Nazor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.