Široki pregazio moskovski Dynamo

Francuska turneja bh. košarkaša

Široki pregazio moskovski Dynamo

Nakon što su prije dva dana poraženi od Dynama iz Moskve sa 61:53 igrači HKK Širokog osvetili su se Rusima i u revanš susretu pred oko 1500 gledalaca ih deklasirali sa visokih 75:56. Do nedostižne prednosti bh. predstavnik stigao je početkom drugog poluvremena kada su predvođeni tandemom Puljko-Ramljak napravili seriju 20:2 i potpuno razbili Moskovljane. Vrijedi spomenuti i to da je u duelu dva diva, Grgata i Alekseya Savrasenka, igrač Širokog u potpunosti dominirao i nagovijestio još jednu dobru sezonu.

Susret je počeo tvrdo, a nakon prvih deset minuta igre Dynamo je imao dva poena prednosti (24:22). U nastavku, nije se mnogo toga promijenilo. Dynamo je stigao na +7, ali najnovije pojačanje Širokobriježana, Nixon pogađa trojku i vraća svoj tim u igru, pa se na odmor dolazi kod izjednačenih 33:34.

A onda slijedi simultanka kluba sa Pecare. Za samo nekoliko minuta na semaforu je stajalo 53:36 i pobjednik susreta bio je odlučen. Dynamo je preko Vasileva uspio nekako zaustaviti nalet Širokog, međutim povratka više nije bilo.

Ekipu Širokog u Francuskoj očekuju još dva jaka meča, a onda se vraćaju na Pecaru gdje će nastaviti pripreme za sezonu u NLB ligi.

Široki Eronet - Dynamo Moscow 75:56
(22:24, 12:9, 21:13, 20:10)

Široki Eronet: Nixon 12, Planinić 2, Mileković 1, Nateliticć 1, Bilinovac, Siriščević 14, Ramljak 6, Špralja 7, Puljko 16, Ružic 5, Mason, Grgat 11.
Dynamo Moscow: Baklenev, Lazarev, Khvostov 5, Syrovatko 7, Ivlev 5, Domani 5, Agopov, Vasilev 10, Zhukamenko 8, Savrasenko 5, Glazumov 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti