Široki sa Rusima za treće mjesto
Mobley nezaustavljiv za Ruse

Cedevita kup

Široki sa Rusima za treće mjesto

Edmir Škorić

Pobjedom nad ruskim prvoligašem Krasnojarskim Cedevita će u finalu igrati protiv Hemofarma, dok će naš predstavnik, Široki HT Eronet, u borbi za treće mjesto igrati sa pomenutim ruskim sastavom.

U prvoj utakmici Cedevita kupa koji je otvoren jučer Široki HT Eronet poražen je od srpskog predstavnika Hemofarma sa 84:79, pa će naš predstavnik sutra igrati susret za treće mjesto. Protivnik će im biti ruski Krasnojarsk koji je poražen sinoć od domaćina KK Cedevite sa 87:69.

Ruski tim je počeo pružati otpor preko ponajboljeg u svojim redovima Kasparska Kambale, ujedno reprezentativca Letonije. No, Thomas Mobley, Bariša Krasić i Ivan Opačak su se razigrali u redovima Cedevite pa se prva dionioca okončala pri rezultatu 31:16. U svlačionicu se otišlo sa još većom koš razlikom, i to zahvaljujući domaćim šuterima. Vladimir Kuljanin je upisao devet od ukupno jedanaest skokova Cedevite u prvom dijelu.

Nakon što je treća četvrtina završena sa vodstvom Cedevite od 74:43 bilo je jasno ko će igrati u današnjem finalu. Podsjetimo, Hemofarm je prošle godine osvojio ovaj turnir pobijedivši upravo Cedevitu u finalu, pa će domaćini sigurno sa još većom željom i imperativom ući u susret. Naš reprezentativac Ivan Opačak bio je jedan od boljih u dresu crvenih, postigao je 14 poena.

Široki HT Eronet i Krasnojarsk igraju od 16:15, a od 18:30 sastaju se Cedevita i Hemofarm.

Finale:
KK Cedevita - KK Hemofarm
Za 3. mjesto:
KK Široki HT Eronet - KK Krasnojarsk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.