Široki savladao Krasnojarsk
Hrvoje Puljko najefikasniji igrač susreta

Cedevita kup

Široki savladao Krasnojarsk

Susret za treće mjesto na Cedevita kupu koji je u toku u Zagrebu pripao je košarkašima Širokog Eroneta. Širokobriježani su nakon poraza od Hemofarma ubilježili pobjedu nad ruskom ekipom Krasnojarsk rezultatom 91:79.

Susret je obilježila sjajna igra bivšeg igrača Cedevite, a današnje vedete Širokog, Hrvoja Puljka koji je ubacio 25 poena, od toga četiri trice.

I pored visoke razlike na kraju, susret je bio veoma uzbudljiv, a pobjednik se nije mogao naslutiti do posljednjih minuta. Posljednju četvrtinu Puljko je zaključio trojkom sa deset metara za 63:56, ali se na startu zadnje dionice serijom 8:0 Rusi vraćaju u igru i dolaze do vodstva.

Ipak, bosanskohercegovalčki predstavnik nije se dao iznenaditi, pa je uspio zaustaviti nalete protivničke ekipe i susret mirno privesti kraju.

Uz Puljka, najefikasniji u Širokom bili su Masonb i Sirišćević sa po 11 poena.

Široki - Krasnojarsk 91:79
(22:22, 18:20, 23:14, 28:23)

Široki: Nixon 8, Planinić 8, Mileković, Naletelić 1, Bilinovac, Sirišèeviæ 11, Ramljak 1, Špralja 10, Puljko 25, Ružić 5, Mason 7, Grgat 11.
Krasnojarsk: Demeškin 12, Belajev 4, Chalmers 8, Anisimov 2, Savkov 6, Nikolajev, Diatčok 12, Krijkov, Kurilov, Warrick 12, Kambala 19, Komarovski 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti