Široki se na Pecari poigrao sa FMP-om

NLB liga

Široki se na Pecari poigrao sa FMP-om

Prvak Bosne i Hercegovine Široki deklasirao je večeras na svojoj Pecari goste iz Železnika, ekipu FMP-a rezultatom 83:63.

Širokobriježani su samo u prvih deset minuta igre dopustili mladim košarkašima FMP-a da koliko-toliko drže rezultatsku neizvjesnost, a sve ostalo proteklo je u znaku aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Rezultat na kraju prve četvrtine glasio je 16:13 u korist Širokog, ali su potom domaći košarkaši u brilijantno odigranoj drugoj dionici potpuno deklasirali Lavove i praktično već na poluvremenu imali riješeno pitanje pobjednika. Široki je u drugoj četvrtini slavio sa ubjedljivih 26:12, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 42:25.

Međutim, prednost od 17 poena na poluvremenu nije uspavala domaće košarkaše. Naprotiv, Široki je i u nastavku krenuo nesmanjenim intezitetom u susret, te su domaći košarkaši i u trećoj dionici susreta apsolutno dominirali, slavivši sa 25:17, tako da je posljednja četvrtina protekla u gotovo pa revijalnom karakteru.

Šime Špralja po ko zna koji put predvodio je svoju ekipu do pobjede, ubacivši FMP-u 24 poena. Hrvoje Puljko odigrao je također zapaženu rolu sa 13 poena, dok je Chester Mason bio nešto skromniji sa 12 koševa.

U redovima poraženog FMP-a jedini raspoložen za igru bio je Mladen Jeremić, koji je sa 16 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi.

Široki - FMP 83:63


ŠIROKI: Petković 2, Mileković 8, Špralja 24, Mason 12, Planinić 7, Grgat 2, Čolak 4, Štemberger 11, Puljko 13, Naletilić.
FMP: Milutinović, Stefanović 2, Dimić 3, Musli 5, Radetić 13, Jeremić 16, Lazić, Kesić, Protić 9, Samardžiski 6, Stamenković 7.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.