Široki se nada nastavku niza

Na Pecari gostuje Budućnost

Široki se nada nastavku niza

HKK Široki Eronet večeras u okviru 6. kola NLB lige dočekuje Budućnost iz Podgorice. Širokobriježani već duže vrijeme ne znaju za pobjedu u službenim utakmicama protiv ove momčadi.

Posljednji put ove dvije ekipe igrale su u pripremnom razdoblju za ovu sezonu dvije prijateljske utakmice na Pecari. U prvom susretu Budućnost je bila bolja te slavila rezultatom 73:71 dok je u drugom susretu Široki slavio rezultatom 73:61. Naravno, ova današnja utakmica je neka druga priča.

„Dobro smo se pripremili za utakmicu sa Budućnosti i vidjet ćemo da li ćemo uspjeti slaviti.Budućnost igra dobru košarku, agresivni su i brzi, imaju jak ritam tokom cijelog susreta. Dolaze namsa dvije velike pobjede i imat ćemo jako težak posao“, rekao je trener Širokog Eroneta Hrvoje Vlašić.

Posljednju službenu utakmicu ove dvije momčadi odigrale su u NLB ligi u sezoni 2007./2008. U oba susreta Budućnost je bila bolja, a zanimljivo je da Široki uvijek bolje odigra u Podgorici nego na Pecari. Sigurno je da će gledatelji moću uživati u košarci i dobroj igri jer je to bio slučaj kad god su igrale ove dvije momčadi.

Široki Eronet i Budućnost sastaju se večeras u 20:15 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.