Široki slabiji od Vichyja

Hercegovci poraženi u Francuskoj

Široki slabiji od Vichyja

Košarkaški prvak BiH, Široki Eronet porazom je otvorio takmičenje na Alfortville turniru u Francuskoj. Bolji od našeg predstavnika bio je Vichy koji je slavio sa 76:64.

Susret nije dobro počeo za Širokobriježane. Gordon Watt zakucao je preko Grgata i najavio da se Francuzi ne namjeravaju šaliti. Široki je odogovorio preko Sirišćevića i Masona, a na poluvrijeme se otišlo kod 37:35.

U nastavku, Vichy pojačava odbranu, a u napadu naš predstavnik nije imao rješenja za raspoloženog Watta (21 poen i 8 skokova) i odličnog playmakera Kareema Reida. Hercegovci su se krajem susreta pokušali vratiti u igru i pojačali tempo, ali nisu mogli sustići razgrane Francuze koji su u meč ušli bez dva značajna igrača, Flowersa i Mossa ali nisu dopustili nikakva iznenađenja.

Svoj naredni susret Široki igra sutra protiv ekipe Choleta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.