Široki slavio, Studentima pomogao Zagreb

Regionalna košarkaška liga

Široki slavio, Studentima pomogao Zagreb

Adnan Beganović, foto: Marko Karačić

Košarkaši Širokog u 24. kolu Regionalne košarkaške lige na Pecari su pobijedili Cedevitu (88:74) te tako došli do 10 trijumfa u sezoni.

U jednoj od najboljih partija u sezoni Široki je sasvim zasluženo svladao Cedevitu. Od samog početka susreta bh. predstavnik je bio mnogo razigraniji, a na poluvrijeme su Širokobriježani otišli sa 8 poena prednosti (42:34).

Početkom treće dionice Cedevita je uspjela zaprijetiti, no Široki nošen sjajnom igrom Masona uspio je odgovoriti na pritisak hrvatskog predstavnika te upravo u ovom periodu i riješiti pitanje pobjednika.

Kod Širokog fenomenalnu partiju pružio je već spomenuti Mason koji je postigao 27 poena, te imao 16 skokova i 8 asistencija. Pored Masona dobru partiju odigrali su i Štemberger, Milenković i Grgat, a sva trojica postigla su po 13 poena. Kod Cedevite sa 18 poena najučinkovitiji je bio Kaštropil, dok je nekadačnji bh. reprezentativac Bariša Krasić postigao 13 poena.

Veoma dobar posao u ovom kolu za sarajevsku Bosnu napravio je Zagreb koji je u Domžalama svladao Helios (84:71), te tako slovenačkog predstavnika dva kola prije kraja faktički izbacio iz lige. Najefikasniji u redovima popularnih Mrava bili su Krunoslav Simon sa 30 i Luka Žorić sa 22 poena, dok je kod domaćih sa 26 poena najučinkovitiji bio Essington Shields.

Košarkaši Zadra pred svojim navijačima uspjeli su pobijediti podgoričku Budućnost (83:78), a najefikasniji kod domaćina je bio Rok Stipčević sa 23 poena, dok je kod gostiju iz Podgorice Goran Jeretin također sa 23 poena bio najučinkovitiji. Nemanja Gordić postigao je 10 poena.

Partizan nije imao problema sa Radničkim. Crno-beli su rutinski upisali novu pobjedu (85:62), a Hemofarm je bio bolji od Crvene zvezde (76:70).

Široki HT Eronet - Cedevita 88:74
ŠIROKI HT ERONET: Štemberger 13, Petković, Planinić, Čolak 4, Mileković 13, Naletilić, Špralja 7, Puljko 27, Mason 27, Grgat 13.
BOSNA ASA BHT: Subotić 3, Krasić 13, Žižić 4, Rudež 9, Petrović 5, Kovačević 3, Anderson 10, Marsh 3, Kaštropil 18, Opačak, Butorac, Baždarić 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.