Široki slavio u Čapljini

Širokom pobjeda

Široki slavio u Čapljini

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog Wwin savladali su večeras na gostovanju ekipu Čapljine 71:64 u susretu devetog kola Lige 6 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Čapljina se dobro držala u prvoj dionici. Imali su i vodstvo u nekoliko navrata, ali je ipak Široki uspio u finišu prve dionice da se odvoji na pet poena prednosti 19:14. Široki je konstantno vodio i u durgoj četvrtini. Čapljina je uspjevala stići na minus četiri, ali se na poluvrijeme ipak otišlo vodstvom gostiju od sedam poena prednosti 32:25.

Domaći košarkaši su i u trećoj dionici igrali zaista sjajno. Uspjeli su ozbiljno zaprijetiti Širokom, koji je u posljednju četvrtinu ušao sa samo tri poena prednosti 48:45. Ipak, u završnoj dionici Široki niej dopsutio iznenađenje. Osigurali su na vrijeme pobjedu, te su na kraju došli do osme pobjede u prvenstvu.

Boris Baraž je predvodio Široki sa 18 poena, Šakić je dodao 17, dok je kod Čapljine Novak Popović ubacio 25 poen, te je imao 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.