Široki teško protiv Gruda

20. kolo

Široki teško protiv Gruda

U posljednja dva susreta 20. kola košarkaškog prvenstva BiH sastali su se Grude – Široki i Borac – Zrinjski, a domaćini su slavili na oba terena.

Široki Eronet ove godine ne pruža partije na kakve smo navikli od ovog trofejnog kluba. I ovaj put klub iz “donjeg doma” umalo je otkinu bodove Širokom, ali su favorizirani plavi ipak imali dooljno snage i slavili sa skromnih 75:77.
U Banjaluci, pivari nisu imali sličnih problema, a poražena je, ove godine izvrsna, ekipa Zrinjskog. Mostarci su u početku poveli, nakon 10 minuta imali 20:17, da bi se na poluvrijeme otišlo kod 34:32. I sredinom treće četvrtine rezultat je bio izjednačen, ali “plemići” bez Mate Perajice nisu mogli izdržati do kraja, pa je konačan rezutlat bio 75:66.

Prvi strijelac susreta bio je Puljko sa 27 poena, a u Borcu se istakao još i Đurasović sa 15. Kod gostiju najefikasniji bio je Sesar sa 20.

Rezultati 20. kola

Hercegovac – Mladost 81:74
Posušje – Vitez 66:64
Sloboda Dita – SL IAT Leotar 90:73
Grude – Široki Eronet 75:77
Borac Nektar – Zrinjski HTM 75:66
Slobodan: Igokea Partizan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.