Široki TT Kabeli dvokorakom u finale
Detalj s prve utakmice polufinala odigrane na Pecari

Druga utakmica polufinalne serije

Široki TT Kabeli dvokorakom u finale

Večeras je u Čapljini odigrana druga utakmica polufinalne serije Lige 6 za muškarce između domaćina Čapljine i Široki TT Kabela.

Široki je ponovno odigrao dobru utakmicu, i s dobrim pristupom već u prvom poluvremenu stekao veliku prednost 30:49, dok je Čapljina loše otvorila utakmicu.

U drugom dijelu izabranici Ante Nazora konsolidiraju redove i smanjuju prednost gostiju, ali bez preokreta, pa su Širokobriježani na kraju slavili rezultatom 69:81 te se plasirali u finale.

Široki će protivnika u finalu saznati sutra kad se igra druga utakmica polufinala između igokee i Bosne. Podsjećamo, Igokea je slavila u prvoj utakmici u Sarajevu rezultatom 73:85.

U ekipi Čapljine najraspoloženiji je bio Brkić sa 18 postignutih koševa, a Jagodić je dodao 15, Zdravković sa 14, dok je kod gostiju iz Širokog najraspoloženiji bio Puljko koji je postigao 19 koševa, Špralja 15, Štemberger 13, Planinić 11, a Mason je dodao 10 koševa i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti