Široki u subotu dočekuje Krku

Kreće nova sezona NLB lige

Široki u subotu dočekuje Krku

Danas je u prostorijama HKK Široki TT Kabeli održana tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali Ivan Velić, trener Širokog, te jedan od najznačajnijih igrača ovog kluba, Šime Špralja.

Na konferenciji je bilo riječi o nadolazećoj NLB sezoni koja za širokobriježane počinje u subotu gdje će na parketu dvorane Pecara s početkom u 20 sati snage odmjeriti Široki i aktualni slovenski prvak Krka iz Novog Mesta.

Trener Velić je rekao da je zadovoljan pripremama koje su igrači odradili. Poznato je da u ovu sezonu Široki ulazi dosta pomlađen, dok su neki iskusniji igrači napustili klub. Međutim, trener Velić okupljenim novinarima je rekao kako nikom na Pecari neće biti lako dići do pobjede te da će ekipa dati sve od sebe kako bi što bolje odradili ovu NLB sezonu za koju znamo da će biti izuzetno teška.

Što se tiče subotnje utakmice, Špralja kao i trener Velić, rekli su da se radi o vrlo jakoj ekipi koja je sastavljena od puno iskusnih igrača, ali da će se Široki sigurno moći nositi s ovom ekipom, te upisati prve bodove na domaćem terenu.

Trener Velić je pozvao sve ljubitelje košarke da dođu u dvoranu bodriti ovu pomlađenu ekipu kojoj sigurno treba pomoć, s tim više da su u ekipi dosta mlađih igrača poniklih baš u redovima Širokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.