Široki u Zagreb, Zagreb u Sarajevo
10. oktobra starta nova sezona

Obavljen ždrijeb za NLB ligu

Široki u Zagreb, Zagreb u Sarajevo

M. Maksimović

U petak je obavljen ždrijeb za narednu sezonu u NLB ligi.Kao što je poznato BiH će naredne sezone imati dva predstavnika, Široki Eronet i Bosnu. U prvom kolu Bosna dočekuje Zagreb, dok ekipa Širokog gostuje u Zagrebu, protivnik je Cibona.


Utakmice prvog kola se igraju 10. oktobra. Drugo kolo se igra samo tri dana kasnije, Široki će na Pecari ugostiti Helios Domžale,dok Bosna gostiju u Ljubljani. Prvi dio prvenstva će biti zaključen utakmicama 13. kola, kada Bosna gostuje Zvezdi, a Široki igra kući protiv Partizana. Duel dva kluba iz BiH imamo u 6. kolu, u Skrenderiju stiže Široki. Kraj regularnog dijela je planiran za 20.mart 2010.godine. Naslov prvaka brani Partizan, a ove godine od novih ekipa tu je Cedevita iz Zagreba, odnosno sastav Swisslion Takova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije