Široki Wwin poražen sa zvukom sirene

Pavković pogodio za pobjedu

Široki Wwin poražen sa zvukom sirene

Odličnu utakmicu punu preokreta gledali smo večeras na Pecari između Širokog Wwin i Radničkog.

Na kraju je sa zvukom sirene, preko dva igrača Širokog od tablu pogodio za tri poena Pavković za slavlje svoje ekipe.

Ekipe su se od  početka smjenjivale u vodstvu, Široki je poveo ali je Radnički preokrenuo u drugoj dionici, međutim, Široki je na odmor uspio vratiti prednost od 1 poena (45:44).

Široki je odlično odigrao u trećoj dionici gdje je imao stekao i prednost od 15 koševa, međutim, igrači Ivana Velića nisu uspjeli zadržati vodstvo do kraja.

Radnički je malo po malo smanjivao prednost i preokrenuo. 15 sekundi do kraja susreta kod rezultata 90:90, centar gostiju Simon promašuje oba slobodna, a na drugoj strani nakon faula Pilepić pogađa oba svoja. Do kraja je ostalo 4 sekunde, loptu je uzeo Pavković i došao na polovicu Širokog te preko Šakića i Naletilića šutnuo prema košu, a lopta od tablu upada za veliko slavlje gostiju iz Kragujevca koji na kraju slave sa 92:93.

Najbolji u redovima Širokog bio je Šakić sa 23 koša, Pilepić je dodao 18, a Planinić i Naletilić po 11. Kod gostiju su većinu poena dali Simon i Pavković, prvi je dao 33 koša, a čovjek koji je odlučio susret postigao je 25, Marković je dodao 12.

Široki u narednom kolu gostuje u Sloveniji kod Krke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti