Širokobriježani na Pecari bolji od Crvene zvezde

ABA liga, 25. kolo

Širokobriježani na Pecari bolji od Crvene zvezde

Edmir Škorić

Košarkaši Širokog Wwina na Pecari su sa 76:66 savladali Crvenu zvezdu u 25. kolu ABA lige.

Obje momčadi do ove utakmice nalazile su se u dobroj formi, pa se očekivala dosta zanimljiva utakmica. Širokom je nedostajalo malo sreće da Zvezdu dobije u Beogradu, ali zato su Širokobriježani pred svojim navijačima bili sigurni.

Imali su izabranici Ivana Velića prednost šest poena na poluvremenu u kojem nije postignuto puno koševa (34:28). Dobar posao Široki je napravio u trećoj dionici, koju je dobio sa 22:14.

Zvezdašima je pripala tek posljednja četvrtina u kojoj su slavili sa 24:20 i tako do kraja utakmice uspjeli ublažiti poraz.

U redovima Širokog najraspoloženiji bio je Planinić sa 20 poena. Šakić je ubacio 15, a Pilepić 12. Dvocifren je bio i Barać sa 10 poena. Na drugoj strani istakao se Thomas sa 15 koševa. On je, zapravo, bio jedini igrač Beograđana sa dvoznamenkastim brojem ubačenih poena.

Širokom je ovo bila 13. pobjeda (13-9), a Zvezdi 13. poraz (9-13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.