Sjajan obračun Leonarda i Dončića, Clippersi pobijedili Maverickse
Foto - EPA

NBA liga

Sjajan obračun Leonarda i Dončića, Clippersi pobijedili Maverickse

M. Šljivak

Samo jedan meč odigran je sinoć u NBA ligi, a u njemu su Los Angeles Clippersi savladali kao gosti Dallas Maverickse rezultatom 110:107.


U zaista dobroj košarkaškoj predstavi na kraju je tim iz Los Angelesa imao više koncentracije u završnici i upisao je pobjedu.

Nakon prve dionice u kojoj smo vidjeli rezultatsku klackalicu (24:24), Clippersi sredinom drugog perioda prave seriju od 16:0 i odlaze po prvi put na dvocifrenu razliku, 39:39.

Imali su gosti nekoliko puta i maksimalnih plus 13 u tim trenucima, a na odmor su otišli sa 11 poena prednosti, 49:60.

Prednost je početkom trećeg perioda bila i 14 razlike u korist gostiju iz Los Angelesa, ali se Mavsi nisu predavali. Odličnom igrom u finišu ovog dijela meča dolaze na samo minus četiri, 78:82, a u posljednjoj dionici uspijevaju i da povedu.

Međutim, Clippersi su bilo bolji kada je najviše trebalo. Uspješno su slomili Mavse u finišu i došli su do pobjede.

Kawhi Leonard je sa 36 poena i 11 skokova predvodio Clipperse do trijumfa, dok je sa druge strane Luka Dončić imao 36 poena, a dodao je još 10 skokova i devet asistencija.

Top Komentari

konjo
odlaze na.dvocifrenu razliku 39:39 hahahahahhahaha joj debila, ko sve radi k'o novinar...tacno se vidi da su najpametniji otisli iz drzave
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi