Sjajan početak Đedovića u Romi

Sjajan početak Đedovića u Romi

Legabasket je počela pobjedama favorizovanih timova. Jedino se, možda, u iznenađenje može svrstati domaći poraz Caserte od Bielle.

Nihad Đedović je imao debi iz snova u dresu Lottomatice. Naš reprezentativac je za 30 minuta igre upisao 18 poena i 4 skoka za pobjedu svog tima protiv Brindisija kod kojeg je Edin Bavčić upisao 3 poena i 3 skoka. Kod Lottomatice su odlično odigrali Vladimir Dašić i Darius Washington koji su ubacili po 17 poena. 

Branilac naslova prvaka Montepaschi do pobjede kod Cremone stigao je dosta teže od očekivanog (71:68). Rimantas Kaukenas je ubacio 21, a Lester McCalebb 17 poena, dok je Earl Rowland sa 21 poenom predvodio poraženu momčad.

Gostujuću pobjedu je zabilježio i AJ Milano kod Terama rezultatom 89:83. Stefano Mancineli je sa 27 poena i 6 skokova bio nerješiva enigma za igrače Terama kod kojeg je Mike Hall sa 23 poena bio jedini raspoloženi igrač.

Benetton je na krilima Ryana Toolsona (21 poen) pregazio Avellino sa 88:70, Virtus je savladao Cantu sa 68:66, dok je jedna nova momčad Varesea odlično odigrala protiv Scavolinija (87:78). Phil Goss je ubacio 20, a Jobey Thomas 15 poena kod Varesea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti