Sjajan povratak Anthonyja
Carmelo Anthony sjajan u pobjedi Denvera

NBA sezona

Sjajan povratak Anthonyja

Carmelo Anthony se vratio i «srušio» Portland. Fenomenalni košarkaš Denvera u pobjedi svog tima od 106:90 ugradio je 38 poena što je bilo dovoljno da se Nuggetsi raduju.

Anthony je odličnu pomoć imao u Smithu (17 p, 7 sk.), Neneu (16) i Kleizi (15). Bolji od ostalih u redovima Trade Blazersa bio je Roy sa 22 ubačaja.

U drugom meču koji je odigran u noći sa četvrtka na petak, Hornetsi su na krilima Chrisa Paula (27 p, 15 as, 4 sk.) nadigrali Mavse sa 104:88. Gostima nije pomogao ni sjajni Nowitzki (27 p, 7 sk.), a meč je odlučen u drugom dijelu koji su domaći riješili u svoju korist sa 59:43.

Rezultati
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 104:88, Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 106:90.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.