Sjajna asistencija Nurkića za "alley-oop" Kennetha Farieda

Kao nekad Sabonis

Sjajna asistencija Nurkića za "alley-oop" Kennetha Farieda

Protekle noći Denver Nuggetsi su doživjeli svoj 13. ovosezonski poraz, a bolji od ekipe našeg Jusufa Nurkića bio je sastav Houston Rocketsa.

Rakete su slavile zasluženu pobjedu rezultatom 108:96, ali ono što svakako ohrabruje je solidna minuta našeg sjajnog mladog igrača.

Kapiten U-20 reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju je zajedno sa svojim saigrači ovoga ljeta uveo u evropsku A diviziju, za nešto više od 18 minuta provedenih na parketu ubacio je Houstonu devet poena, ubilježio pet skokova, te upisao i jednu asistenciju.

Upravo ova asistencija dokaz je da će Nurkić tek u narednom periodu proigrati i pokazati da može još puno toga. Kao nekad Arvidas Sabonis, Nurkić je sa vrha reketa loptu podbacio svom saigraču Kennethu Fariedu za zakucavanje, koje je reprezentativac Sjedinjenih Američki Država završio "alley-oop"-om.

Asistenciju pogledajte na 36 sekundi ovoga videa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.