Sjajna noć Carmela Anthonya

NBA liga

Sjajna noć Carmela Anthonya

Sinoćnji program u NBA košarkaškoj ligi bio je i više nego bogat. U 12 odigranih utakmica, kao ljepotica se izdvaja ona između Denvera i New Yorka.

Denver je došao do pobjede, ali mnogo teže nego se to očekivalo. Razlog dobre igre ove sezone (kao i predhodnih) katastrofalnih Knicksa bio je odlično raspoloženi Al Harrington, koji je ubacio 41 poen Nuggetsima. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je sa druge strane stajao Carmelo Anthony.

Melo je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, te je sa 50 poena (rekord karijere) bio uvjerljivo prvo ime susreta. Odličnu pomoć u redovima Denvera Melo je imao u nekadašnjoj vedeti Detroita, Chauncey Billupsu, koji je također bio veoma raspoložen sa 32 poena, a JR Smith je dodao 17. David Lee je sa double-double učinkom od 23 poena i 10 skokova, uz Harringtona, bio najbolji kod Knicksa.

Sjajni Gerald Wallace bio je najzaslužniji što su Charlotte Bobcatsi pobijedili Cleveland Cavalierse. Wallace je tako bio i najefikasniji igrač susreta sa 31 poenom i 14 skokova, dok je poražene Cavse, standardno, predvodio LeBron James sa 25 poena.

Rezultati


Miami-Washington 84:94
Philadelphia-Atlanta 86:100
Charlotte-Cleveland 94:87
Houston-San Antonio 84:92
Denver-New York 128:125
Indiana-Dallas 92:113
Sacramento-New Jersey 109:96
Minnesota-Phoenix 95:120
Detroit-LA Clippers 96:104
Oklahoma City-Milwaukee 108:90
Portland-Memphis 96:106
Boston-Toronto 116:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.