Sjajna partija Lancea Williamsa
Aleksej Nešović nije nastupio za svoj Perkin

BEKO Liga

Sjajna partija Lancea Williamsa

Danas su na rasporedu bile dvije utakmice drugog kola BEKO lige Turske u košarci, a u obe su pobjede ostvarili domaći timovi. Naši igrači su imali vrlo dobar učinak.

Nedim Delić je bio vrlo dobar u svom Renaultu, bivši igrač Bosne Williams je također bio dobar u porazu svog Banvita, dok jedino Aleksej Nešović nije nastupio za svoj klub.

Efes Pilsen je na svom parketu bio bolji od Banvita rezultatom 71:61, ali nije to bila posebno dobra igra turskog prvaka koji još uvijek nije na svom nivou. Pobjednika u ovom vrlo zanimljivom duelu odlučila je šira klupa Efesa kod kojeg su se svi igrači upisali u strijelce.

Najbolji je bio Preston Shumpert sa 18 poena, dok je vrlo dobru partiju pružio i Bootsy Thornton sa 11 poena i 9 skokova. Kod gostiju su trojica igrača bila dvocifrena. Najbolji je bio bivši igrač Bosne Lance Williams koji je postigao 14 poena i imao 8 skokova, dok su dobru igru pružili i Baris Ozcan sa 13 i Baris Ermis sa 10 poena.

Aliaga Perkin je bio bolji od Darusafake rezultatom 82:75, a više od samog rezultata ostaće upamćena briljantna partija Lorenza Gordona koji je za Aliagu postigao 27 poena i imao 14 skokova, dok Alekseja Nešovića nije bilo u timu. Dorsey Davidson je sa 17 poena i 13 skokova bio najbolji kod Darusafake.

U utakmici koja je odigrana kasno sinoć Oyak Renault je na domaćem parketu bio bolji od Pinar Karsiyake sa 87:85. Wink Adams je sa 26 poena bio prvo ime Oyaka, Josh Heytvelt je postigao 18 poena i imao 9 skokova, dok je Nedim Dal (Nedim Delić po bosanskom) postigao 11 poena i imao 6 skokova. U poraženom timu je najbolji bio Ryan Toolson sa 32 poena.

Rezultati:

Efes Pilsen – Banvit 71:61
Aliaga Perkin – Darusafaka 82:75
Oyak Renault – Pinar Karsiyaka 87:85
Erdemir – Fenerbahce Ulker 93:101
Bornova – Tofas 75:74
Besiktas – Antalya 88:64
Turk Telekom – Mersin 90:78
Kepez – Galatasaray (sutra)

Poredak: Efes Pilsen, Besiktas i Fenerbahce 2-0...........Erdemir, Darusafaka i Mersin 0-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.