Sjajna serija umornih Spursa prekinuta u New Yorku

NBA liga, petak

Sjajna serija umornih Spursa prekinuta u New Yorku

Edmir Škorić

Iako Mike Woodson vjeruje da su Spursi trenutno najbolja momčad NBA lige, njegovi Knicksi su dosta lako slavili protiv gostiju iz San Antonija.

Knicki su u njujorškom Madison Square Gardenu sjajnom odbranom uspjeli da zaustave Spurse, koji su tako poraženi nakon sedam vezanih pobjeda. Bila je to isprva neizvjesna utakmica, ali u posljednjoj dionici umor je sustigao goste i raspucani Knicksi su na kraju slavili sa 100:83, a u jednom trenutku imali su i 20 poena prednosti.

 

Prvo ime Knicksa večeras je bio Carmelo Anthony s 23 poena u 36 odigranih minuta. Fantastičnu utakmicu odigrao je i JR Smith, koji je ubacio 20 poena i tako četvrtu utakmicu u nizu završio sa 20+. Njegovo briljantno zakucavanje u posljednjoj četvrtini diglo je publiku na noge. 

 

Najbolju predstavu od dolaska u NBA ligu imao je iskusni Argentinac Pablo Prigioni, ubacivši 6 poena, a upisao je čak 9 asistencija uz 3 ukradene lopte, 1 blokadu i 2 skoka. Steve Novak je ubacio 15, Tyson Chandler 10 poena. 

 

Kod Spursa je Gary Neal ubacio 12 poena, a zakazali su Tony Parker i Tim Duncan. Obojica su ubacili po 11 poena, s tim što je Duncan ubilježio 6 skokova, a Parker isto toliko asistencija. 

 

U redovima gostiju nakon samo tri minute igre povrijedio se Stephen Jackson, koji je ostao bez učinka uz šut 0/2 za dva poena. 

 

U drugoj utakmici je Minnesota  Timberwolves iznenadila Nuggetse u Denveru i slavila sa 101:97. 

 

Kevin Love je ubacio skromnih 12 poena za Timberwolvese, dok su po 14 ubacili Andrei Kirilenko i Luke Ridnour, a Nikola Peković 11. Najefikasniji bili su Alexey Shved i Jose Juan Barea sa po 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Kosta Koufos sa 16 poena, a isto toliko ubacio je i Ty Lawson. Andre Iguodala je ubacio 14, Danilo Gallinari 12...

 

Za Minnesotu je ovo bila 15. pobjeda, šesta u gostima, a za Nuggetse 16. poraz i tek drugi na njihovom parketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.