Sjajna utakmica Nihada Đedovića
Naš reprezentativac je odigrao utakmicu sezone

ACB liga

Sjajna utakmica Nihada Đedovića

U večerašnje četiri utakmice devetnaestog kola ACB lige u tri su slavili domaćini, ajedini gost koji je slavio bio je Valladolid koji se nalazi u velikoj formi i najavio je kandidaturu za plasman u doigravanje iako su im mnogi predviđali borbu za opstanak.

Nihad Đedović je odigrao odličnu utakmicu protiv Valladolida, dok Mirza Teletović svoju utakmicu igra sutra. Lider na tabeli Barcelona je doživjela drugi poraz ove sezone, od Pamese.

Jedinu gostujuću pobjedu večeras je upisao Valladolid kod Xacobea u čijim redovima je naš reprezentativac Nihad Đedović odigrao utakmicu sezone sa 18 poena i 4 skoka. Valladolid je slavio sa 80:78. Uz Đedovića najbolji u Xacobeu bio je Jackson s 14 poena i 9 skokova, a još su Stanić i Vasileiadis ubacili po 14. Van Lacke i Barnes su kod Valladolida upisali po 19 poena.

U derbiju kola Pamesa je u dramatičnoj završnici bila bolja od Barcelone rezultatom 60:59. Barcelona je 6 sekundi prije kraja imala pobjedu u svojim rukama (59:56), ali je prvo Claver ubacio slobodno bacanje, da bi nepunu sekundu prije kraja Rafa Martinez pogodio tricu i donio veliko slavlje domaćim navijačima u Valenciji. Bio je ovo tek drugi poraz Barce ove sezone.

Najbolji pojedinci u redovima momčadi Nevena Spahije bili su Rafa Martinez sa 16 poena i Kosta Perović s 15 poen ai 9 skokova. Boniface Ndong je sa 13 poena predvodio katalonski tim, Juan Carlos Navarro je upisao 11 poena, a Ricky Rubio 6 asistencija.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na utakmici Gran Canarie i Estudijantesa (76:75). Jaycee Carroll je predvodio Canariju do pobjede sa 24 poena, Sitapha Savane je dodao 12, dok je prvo ime gostiju iz Madrida bio Chris Lofton sa 23 poena.

Euroligaš Unicaja Malaga bila je bolja od Manrese sa 79:74. Sjajnu partiju je kod Unicaje odigrao novajlija Juan Dixon koji je ubacio 26 poena, a podršku je imao u Robertu Archibaldu (14 poena, 13 skokova). Jordi Grimau je sa 17 poena bio prvo ime Manrese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.