Škola košarke Chrisa Paula za Thunder, Clippersi poveli
Foto: EPA

Pobjeda LA Clippersa

Škola košarke Chrisa Paula za Thunder, Clippersi poveli

Midhat Šljivak

Los Angeles Clippersi savladali su sinoć kao gosti Oklahoma City Thunder 122:105, te su poveli s 1:0 u polufinalu Zapadne konferencije NBA doigravanja.

Uvodne minute utakmice bile su dosta izjednačenje. Clippersi su imali minimalni prednost, a nakon što su došli do vodstva od 10:7, serijom od 9:0 Oklahoma je uspjela da dođe do šest poena prednosti, 16:10. 


Međutim, to je bilo sve od Oklahome u ovom susretu. Clippersi su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, pa su već nakon prve dionice zahvaljujući sjajnom Chrisu Paulu imali 14 poena prednosti, 39:25.

Bez problema su Clippersi čuvali prednost. U jednom trenutku su imali čak 24 poena razlike, sredinom igre u drugoj dionici, a Oklahoma jednostavno nije imala odgovor na sjajnu igru tima iz Los Angelesa.  Na poluvrijeme su Clippersi otišli sa 17 poena prednosti 69:52.

Nastavak donosi relativno opuštenu igru gostujućih košarkaša. Nisu dopuštali Oklahomi povratak u meč, pa su do kraja utakmice bez većih problema sačuvali vodstvo, te su došli do lagane pobjede u ovom susretu za vodstvo od 1:0 u seriji.

Chris Paul je bio nezaustavljiv po Thunder u ovom meču. Ubacio je 32 poena, te je imao 10 asistencija, Blake Griffin je dodao 23 poena, dok je kod Oklahome Russell Westbrook ubacio 29, a Kevin Durant 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.