Slab otpor Bosne u Vršcu

Hemofarm korak bliže završnici

Slab otpor Bosne u Vršcu

M. Skaka

Čudo se nije desilo i KK Bosna se iz Vršca u Sarajevo neće vratiti sa bodovima, iako je malo ko to mogao i očekivati. Međutim, imaće Studenti još prilika za popravni, obzirom da je i njihov takmac za zadnju poziciju, Helios danas na svom terenu poražen od Budućnosti.

Susret u Vršcu bio je sličan većini ovosezonskih gostovanja Bosne uz visokih 80:60 na isteku 40. minute.

Početak susreta nije pripao niti jednoj ekipi. Bosna i Hemofarm smjenjivali su se u vodstvu se do zadnjih minuta prve četvrtine kada je domaćin počeo da se odvaja. U drugoj četvrtini prednost Hemofarma rasla je iz minute u minutu, a zakucavanjem Borisova otišli su na 32:19. Ni tu nije bio kraj mukama za Parežanina i ostale Studente, pa je do kraja prvog poluvremena prednost Hemofarma stigla i do 20 poena, a na odmor se otišlo kod 42:25. U ovom dijelu, domaći su izvrsno koristili svoju prednost pod košem gdje je Mačvan odlično radio svoj posao i stvarao višak koji su ostali igrači znalački koristili. U odbrani Bosna nije imala riješenja za raspoložene igrače Hemofarma, dok u im u napadu ništa nije išlo za rukom.

Nakon velikog odmora kao da je jedna druga ekipa u bordo dresovima izašla na teren. Studenti su se otvrili u napadu. Trice su sijevale jedna za drugom, a visoka prednost lagano se topila. Kojadinović je iza 6’25 pogodio za 50:42, nakon njega Milošević za 52:45, a onda Sarajlija za 54:48. Na isteku treće četvrtine Studenti u naletu imali su prili i dodatno da smanje prednost i dođu na samo 4 poena zaostatka, ukrali su loptu, ali su se u kontri spetljali Pašalić i Rakočević, pa je 54:48 bio konačan rezultat na kraju trećeg perioda.

I taman kada smo pomislili da će Bosna imati snage da dođe do toliko željenog iznenađenja, ili barem nas uvede u neizvjesnu završnicu igra bordo tima srušila se kao kula od karata. Prve poene za Hemofarm postigao je Mačvan na asistenciju Krstovića, a onda poen po poen zaliha domaćih je rasla. U ovom periodu Bosnu je koliko-toliko u životu održavao većeras najbolji pojedinac u bordo dresu Milan Milošević, ali ni on nije mogao ublažiti katastrofu u posljednjoj dionici. Susret je okončan rezultatom 80:60.

U dresu Bosne, uz Miloševića koji je postigao 21 poen, solidnu partiju je pružio i Kojadinović sa 10 poena, a Sarajelija je dodao 9. Kod Hemofarma, bolji od ostalih bio je Jagodnik sa 18 poena, Mačvan je ubacio 14 uz 11 skokova, a Krstović 12.

KK Hemofarm - KK Bosna ASA BHT 80:60
(18:13, 24:12, 12:23, 26:12)
VRŠAC - Dvorana Milenijum. Gledalaca: 1500, Sudije: Sreten Radović (CRO), Dragan Medan (CRO), Josip Radojković (CRO).

Hemofarm: Despotović 10, Obrenović, Krstović 12, Šutalo 11, Mačvan 14, Katić 2, Borisov 9, Lekić, Marjanović 3, Petrović 1m Jagodnik 18. Trener: Željko Lukajić.
Bosna ASA BHT: Šehović 3, Sarajlija 9, Đurasović, Čamdžić, Bajić 2, Hajrić, Radonjić 3, Pašalić 3, Milošević 21, Kojadinović 10, Rakočević 6, Jovanović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti