Sladojević: Bitno je da opet imamo širinu

Trener Mladosti

Sladojević: Bitno je da opet imamo širinu

Nakon poraza u zadnjoj sekundi utakmice prošlog kola Lige 6, kada su košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada izgubili utakmicu na svom terenu od Borca (73:74), već u 2. kolu su se ekspresno vratili na pravi kolosjek.

Na gostovanju u Čapljini igrači Gorana Sladojevića su pobjedom (68:80), na pravi način, otjerali svaku primisao o mogućem kriznom razdoblju. Zasigurno da nije bilo lako u samo dva dana pronaći psihološku stabilnost za svoj tim, ali to je svima u ovom klubu pošlo za rukom.

Ovaj uspjeh Mladosti još više dolazi do izražaja kada se zna da je pobjeda izvojevana na vrućem parketu dvorane u Čapljini.

Nakon prve pobjede u Ligi 6, trener Mladosti Goran Sladojević je za naš portal izjavio sljedeće.

"Zaista smo nesretno izgubili utakmicu u prošlom kolu protiv Borca. Ali eto, sve ono što smo govorili, da mi zaista imamo kvalitet da se upustimo u borbu sa ekipama iz Lige 6, obistinilo se večeras u Čapljini. Mi smo znali da nedostatak Bjelice u njihovim redovima  ali i povreda Gligore nama daje određenu šansu. Znali smo i to, da ukoliko dobro otvorimo utakmicu, naše šanse će rasti. To se upravo i dogodilo. Igrali smo zaista odličnu odbranu. Kontrolisali smo utakmicu od samog njenog početka, da bi sve to i urodilo plodom.Bitno je da opet imamo tu širinu koja nam je nedostajala protiv Borca, ali i to da nam je Bocka odigrao fenomenalnu utakmicu. Njegovih 10 poena možda ne pokazuje mnogo, ali zaista je na pravi način vodio ekipu na parketu, davao ritam našoj igri i držao svu kontrolu u svojim rukama", rekao je prvi strateg Mladosti koji je želio istaknuti i ovo.

"Atmosfera je na samoj utakmici u dvorani bila odlična. Na kraju smo dobili i zasluženi pljesak fer i korektne čapljinske publike", rekao je za kraj trener Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.