Sladojević: Možda smo očekivali lakšu

Mladost slavila protiv Bosne

Sladojević: Možda smo očekivali lakšu

Goran Sladojević zadovoljno trlja ruke. Njegovi košarkaši su u okviru 5. kola Lige 6 uspješno preskočili još jednu prepreku kada je savladana Bosna rezultatom 86:77.

Iskusan i prekaljen nakon mnogo utakmica, trener Mladosti je znao da će protiv Bosne morati računati na još dvije bitne činjenice, pozitivni šok u redovima Studenata zbog smjene trenera i moguće podcjenjivanje protivnika od strane njegovih igrača.

Upravo se na te neugodnosti (uspješno prevladane) i osvrnuo Sladojević dok smo razgovarali nakon samog kraja utakmice. Za naš portal, trener Mladosti je govorio o Bosninoj zoni ali i kako su njegovi igrači uspješno prevladali i tu prepreku.

"Sve vrijeme ovdje se u Mrkonjić Gradu igrala zanimljiva, kvalitetna ali i čvrsta utakmica između mojih košarkaša i gostiju iz Sarajeva. Znao sam da će se nakon smjene trenera kod Studenata dogoditi pozitivni šok na čijim krilima su igrači Bosne i odigrali ovaj susret. Možda nas je malo iznenadila Bosnina zona, ali moram istaknuti da smo na fenomenalan način odreagovali na takvu postavku. Pogodili smo 13 trojki od 33 pokušaja. Zona Bosne je bila razumljiva jer su morali na neki način i odmoriti Rahimića i Damjanovića koji su igrali čini mi se čitav susret. Igrali i to fenomenalno, Rahimić je dao 25 poena, Damjanović 19. Njima bih pridodao i Pašalića koji je bio i najbolji u protivničkim redovima, i on je išao preko 20 poena, tačnije 21, ali je imao i dosta asistencija".

"Kada su u pitanju moji igrači moram istaknuti Bocku koji je odigrao jaku utakmicu u kojoj je postigao 25 poena od čega 4. trojke. Istaknuo bih još Velimirovića i Komatinu po 18 poena, ali i standardno dobrog u odbrambenim zadacima Miloševića koji je dodao 12 koševa. Možda smo malo i nerealno očekivali nešto lakšu utakmicu. Računao sam da ću razigrati svih deset igrača ali u tome nisam uspio", rekao je Sladojević te o narednoj utakmici u Banja Luci koja bi mogla odlučiti o borbi za treće mjesto a što bi donijelo seriju sa drugom ekipom u play off-u, kaže.

"Ima još utakmica do kraja. Veoma je bitno sačuvati zdravu ekipu. Pred meč sa Borcem imat ćemo dan odmora manje jer se utakmica igra u petak", dodao je na kraju razgovora Goran Sladojević trener Mladosti sa omjerom pobjeda i poraza 2-3 nakon 5. kola Lige 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.