Sladojević: Nadam se punoj dvorani

Pred susret sa Čapljinom

Sladojević: Nadam se punoj dvorani

U okviru 7. kola košarkaške Lige 6 Mladost će na svom terenu u srijedu sa početkom u 19 sati dočekati Čapljinu u možda i odlučujućoj utakmici kada su u pitanju igrači trenera koje predvodi Goran Sladojević.

Kažemo odlučujućoj, i to ne bez razloga. Ukoliko Mladost pobijedi, treće mjesto koje vodi u play of bilo bi na dohvat ruke, a to bi bio največi rezultat u istoriji ovoga kluba.

Nakon pobjede u Banja Luci koja je izborana u produžetku, tim iz Mrkonjić Grada sada je prigrlio treću poziciju i lijepu mogućnost da sve ima u svojim rukama. Naime, ne zavise od ostalih rezultata. Sa ovim se složio i Goran Sladojević trener Mladostaša koji je u razgovoru za sportsport.ba govorio o narednom protivniku ali i o lijepoj budućnosti koja bi se mogla otvoriti pred njegovim timom.

"U pravu ste, pred mojim timom je veoma bitna utakmica sa Čapljinom koju ako dobijemo bliže smo doigravanju i ne vidim da bi nas tada neko mogao ugroziti na trećoj poziciji. Pretpostavimo da bi i Čapljina trebala pobijediti Borac i Bosnu, te uz poraz od nas mogli bi zaista i ostvariti ovaj istorijski rezultat za Mladost. U ekipi su svi zdravi, povreda nemamo i to je upravo ono što sam i govorio pred Ligu 6, ko svoju ekipu sačuva od povreda, ko pravilno rasporedi svoje snage taj će biti u prilici da uradi mnogo toga", razmišlja ovaj strateg Mladosti pred izuzetno važni duel protiv Čapljine. A misli kod Sladojevića idu dalje, trener je to koji košarku zaista živi 24 sata dnevno:

"Mišljenja sam da je Čapljina mnogo izgubila sa povredom Gligore i odlaskom Zdravkovića. Oni su im bili izuzetno važni igrači. Kada vrtimo filmove sa naših prijašnjih utakmica, postajem poprilično uvjeren da im mi kao ekipa ne odgovaramo. Uvijek imamo odbrambenih kapaciteta da im ispariramo kada je u pitanju njihov napad. Komatina se uspješno nosi sa njihovim igračima. Kada je u pitanju njihov u ovom trenutku glavni igrač Fekete, onda je od velike važnosti da mu zatvorimo ulaz pod koš jer je tu ovaj igrač najopasniji", kaže Sladojević i dodaje:

"Nadamo se dobroj utakmici, pred punom dvoranom u izvrsnoj košarkaškoj atmosferi. Mi smo u mnogo boljem ritmu, trudit ćemo se da pobijedimo pa da onda rasterećeno idemo u Aleksandrovac,  nakon čega slijedi Široki", zaključuje trener Mladosti Goran Sladojević.

Nakon treće lige RS-a, pa preko druge i prve, te ulaska u košarkaško prvenstvo BiH, ulazak u doigravanje bi bio istorijski uspjeh Mladosti. Košarkaši ove ekipe kao i njihovo stručno rukovodstvo zaista su na najbolji način iskoristili fenomenalne uslove koje imaju u Mrkonjić Gradu kao i svu pažnju od strane gradske Uprave i sponzora. Da li slijede još ljepši košarkaški dani za sve Mrkonjičane pokazat će utakmica protiv Čapljine. Nakon nje doigravanje bi moglo biti na dohvat ruke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.