Sladojević: Osjetio sam, tim mora na put

Mladost uzela bitnu pobjedu za Ligu-6

Sladojević: Osjetio sam, tim mora na put

Nakon pobjede nad Bosnom (82:92), trener košarkaša Mladosti, Goran Sladojević, konačno je mogao odahnuti.

Dugi dani bez utakmica, koji su postajali još duži u dugom išćekivanju veoma važne utakmice u Sarajevu (Mladost je trenutno u borbi za peto mjesto i plasman u Ligu 6 op.a.) sada su gotovi.

Igrači iz Mrkonjić Grada samo su dva puta dozvolili Studentima izjednačenje. Nakon onog zadnjeg (63:63) u 28. minuti nazadrživo su serijom od 14:0, koja je u sebi sadržavala 4 od 4 za tri poena, krenuli prema pobjedi.

"Bosna nije imala rješenje za našu igru, a bilo je samo pitanje vremena kada će nam se otvoriti, znate ovo je tim sa karakterom", rekao je za SportSport.ba Goran Sladojević odmah nakon utakmice, te polako, još pod dojmom pobjede dodao.

"Vidite, na najbolji način nam se sve vratilo i to baš onda kad nam je najviše trebalo. U Bileći smo imali plus 25, u Zenici isto toliko. Protiv Čapljine gubimo sa 20 razlike i onda se vratimo na dva razlike i bude prekasno. Znate, teško je ponoviti odlične rezultate iz prošle sezone, ali se borimo. Prije ove utakmice imali smo problema sa zaštićenim godištima, dva naša mlada igrača su bila bolesna, ali evo uspjeli smo."

Igrači Mladosti zaista su kvalitetno odigrali utakmicu u kojoj nisu gubili nadu niti kada je Bosna uporno anulirala njihovu prednost od 11 poena razlike, koliko je na semaforu konstantno stajalo još od prvih minuta. 

Na košarkašima iz Mrkonjić Grada nije se vidjelo da je iza njih već duža pauza u prvenstvu prouzrokovana vremenskim neprilikama.

"Ali, zaista smo patili kao što sada trenutno pate sve ekipe u prvenstvu. Vidite, mi nismo bili u mogućnosti da odigramo neki prijateljski meč. Protivnike nismo mogli pronaći nigdje. I šta se događa, brusite tim za veoma važnu utakmicu, a trenirate i samo trenirate. Teško je pažnju igrača usmjeriti na utakmicu koja se stalno odgađa. I tako, odlučili smo krenuti na put za Sarajevo i da vam pravo kažem osjetio sam na timu da su na jednom zadovoljavajućem nivou i da bi mogli odigrati kavalitetno. Put se zaista isplatio", rekao je za kraj Goran Sladojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.