Sladojević: Široki je favorit, ali...

Uoči revanš susreta

Sladojević: Široki je favorit, ali...

U prvoj utakmici polufinala košarkaškog doigravanja između Širokog TT Kabel i Mladosti, Širokobriježani su pobjedom (90:72) poveli u seriji protiv tima iz Mrkonjić Grada.

Kod domaćih košarkaša su najbolji bili Štemberger sa 14, Ramljak i Barać sa 13, te Grgat sa 12 poena. U redovima gostiju, tu večer posebno se istakao Komatina koji je ostvario double-double učinak od 22 poena i 12 skokova, dok je Velimirović dodao 17, Bocka 14 i Milošević 13.  

Druga utakmica koja se igra večeras sa početkom u 20 sati mogla bi, u slučaju pobjede Širokog, izabranicima Ivana Velića donijeti prijeko potrebni odmor za finalnu seriju, dok bi u slučaju pobjede tima kojeg predvodi Goran Sladojević, to donijelo produženja serije i barem malo neizvjesnosti u ovom prvom krugu doigravanja. Ujedno, to bi značilo i prvu pobjedu za Mladost u njihovoj istoriji kada je u pitanju play-off našeg šampionata.

Kako god da se završi, a kada je u pitanju domaći tim, svi u Mrkonjiću mogu biti zadovoljni sa sezonom koja je iza njih i koja naravno još uvijek traje. Kvalitetno komponovana ekipa koja u svakom trenutku forsira dogovoreno sa klupe, igrači koji su veoma opasni sa linije tri poena ali koji imaju i snage za borbu ispod koša (mada se to često ne primjeti na terenu), uz pravu košarkašku atmosferu u gradu i stabilnu financijsku situaciju u klubu, sve ovo tjera osmjehe na lica svima u momčadi, a razlog više za zadovoljstvo je i serija sa Širokobriježanima.

Da, i to sve u sezoni u kojoj je glavni cilj bio opstanak.

Tek sada se može zaključiti da ni Širokom u ovoj seriji nije lako i da neće biti nimalo jednostavno napraviti dvokorak za finale, jer imaju protivnika koji više nema šta za izgubiti, a takvi su najteži. Oni koji će igrati za za svoju publiku, za potez više, barem za još jednu utakmicu play-offa protiv izvrsnog NLB-ligaša iz Širokog Brijega.

Sve ovo, moglo se zaključiti dok smo razgovarali sa šefom struke u Mladosti, Goranom Sladojevićem. Naravno da nismo mogli pobjeći niti od prve utakmice u Širokom Brijegu gdje su košarkaši G. Sladojevića u trećoj četvrtini došli na zaostatak od samo dva poena razlike.

"Da, sve to je možda uslovilo da malo previše opteretim igrače. Ali, da li se i moglo drugačije kada smo u timu imali četiri juniora. Uglavnom, nismo planirali da Velimirović igra baš 38 minuta, ali takva je naša stvarnost. Mnogo nam nedostaju Đuranović kojem smo pronašli kvalitetnu medicinsku njegu i koji u Novom Sadu čeka operaciju, dok nam je i Avdibegović, zbog upale pluća otpisan do kraja sezona. Vidite, tako smo mi ipak na kraju poraženi u Širokom Brijegu a Planinić i Pilepić su igrali samo po dvije minute", govori Sladojević te dodaje i ovo:

"Činjenica je da Širokobriježani zaista imaju više igrača koje mogu rotirati a da se to ne osjeti na rezultatu. Oni su zaista veliki favoriti u ovom doigravanju, ali mi ćemo naravno ovu drugu utakmicu odigrati maksimalno i pokušati izvojevati pobjedu", kaže strateg Mrkonjićana pred drugu utakmicu polufinala play-offa protiv Širokog TT Kabeli.

Prva utakmica polufinalne serije:
Široki TT Kabel - Mladost 90:72
(Široki TT Kabel vodi sa 1:0 u seriji)

Druga utakmica, srijeda 20 sati

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.