Slijede jači protivnici

Bašović nakon pobjede Bosne

Slijede jači protivnici

Sabahudin Bašović i Radomir Kisić ove se godine zaista često viđaju. Nakon što su tokom ljeta sa dosta uspjeha vodili mladu košarkašku selekciju BiH, sinoć su bili na suprotnim stranama.

Kisić je sa Leotarom gostovao u Sarajevu, gdje ga je na klupi Bosne u utakmici 5. kola Lige - 13 dočekao Bašović. Nakon pobjede Bosne (77:68), više razloga za zadovoljstvo imali su na klupi domaćeg sastava koji je slavio i u četvrtoj utakmici u nizu (Bosna je u 2. kolu bila slobodna).

"Leotar je izuzetno neugodna ekipa, koja niti jednom nije apsolutno nadigrana tokom otvaranja ove aktuelne sezone. Bila je ovo za nas teška utakmica, što zbog protivnika, što zbog činjenice da su Rahimić i Ali Demić tokom sedmice zbog lakših povreda trenirali smanjenim intenzitetom", govori nakon utakmice pomoćni trener studenata Sabahudin Bašović, te dodaje.

"igrali smo dosta dobro u odbrani, željeli smo da iz toga dobijemo nešto laganijih poena. Pri samom kraju meča gosti su pogodili dvije trojke, ali naša pobjeda nije bila ugrožena."

Ovom pobjedom Bosna je došla do lijepog niza od četiri uspješna nastupa. Dobar je to rezultat, ali tek je pobjeda nad Brotnjom u gostima i ova sada protiv Leotara, a na osnovu kvalitete protivnika, mogla nešto više reći o mogućim dosezima studenata ove godine. Zanimalo nas je mišljenje Bašovića, koji tek u narednim susretima vidi jače izazove.

"Objektivno, raspored nam je na početku sezone bio naklonjen. Imamo jednu mladu ekipu, koju ćemo tokom ovog šampionata ponekad morati da "istrpimo". Očekujemo da nam se uskoro prikljuće i Svem Smailagić uz Edina Alispahića. Alispahić je imao dosta pehova, dvije vezane povrede nisu mu dozvolile da konkuriše u sastavu. Ove sedmice bi nam se možda mogao i prikljućiti u trenažnom procesu. Tek nas sad očekuju jači protivnici. Već u subotu imamo pravi izazov u vidu gostovanja u Mrkonjić Gradu, gdje ćemo igrati protiv jedne izuzetno jake ekipe Mladosti", kazao je za naš portal Sabahudin Bašović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.