Sloboda bolja od Borca, Slavija od Viteza
Visoka pobjeda Slobode u Tuzli

Košarkaško prvenstvo BiH - 22. kolo

Sloboda bolja od Borca, Slavija od Viteza

U večeras odigranim utakmicama 22. kola košarkaškog prvenstva BiH jedinu pobjedu na gostujućem terenu odnijeli su košarkaši Zrinjskog koji su ubjedljivo slavili u Posušju.

U derbiju kola, Sloboda Dita je dočekala Borac i već nakon prvog poluvremena najavila da bodovi ostaju u Tuzli (55:34). U nastavku gosti su se pribrali i stigli na 71:66, ali to je bilo sve što su uspjeli učiniti. Najefikisaniji bili su Peršić i Hrnčić sa po 17 poena, a dobru rolu odigrao je i Jovanović sa 16, dok je kod gostiju prednjačio Josipović sa 17 poena.

U Širokom, Siriščević je opet bio sjajan i 34 poena, te vodio svoj tim do visoke pobjede nad Leotarom (91:61). Ovaj put Siriščević je bio nepogrješiv za tri poena, čak 7/7.

Slavija - Vitez 84:81
24:25; 16:12; 22:27; 22:17
Sportska dvorana u Lukavici, gledalaca 150. Sudije: Zurapović, Jovanić, Miličević.
KK Slavija: Vukelić, Jojić 13, Janjić, Prašović, Mladenović 21, Damjanović, Mažibrada, Klinac 15, Čamdžić 8, Glavinić 18, Hodžić, Demić 9.
Trener: Ljubiša Knežević.
HKK Vitez: Šimić, Blaškan, Baković 11, Rubin 19, Radić 8, Križanović 7, Tanasilović, Šero, Palavra 4, Bojan (Vojin) Popović 9, Stanković 13, Bojan (Vladimir) Popović 10. Trener: Nedeljko Zelenika.
U borbi za opstanak Slavija je još sinoć došla do važne pobjede nad Vitezom. Nakon lošeg starta u ligi Vitežani su podigli formu, ali ipak nisu mogli slaviti nad direktnim konkurentom za predposljednje mjesto na tabeli. Domaćini su i na poluvremenu imali blagu prednost (40:37), a početkom drugog poluvremena Vitez pravi veliku seriju i dolazi do prednosti. Ipak, Slavija posljednju četvrtinu rješava u svoju korist i stiže do važnih bodova.

Rezultati:
Hercegovac - Grude 78:67
Slavija - Vitez 84:81
Sloboda Dita – Borac Nektar 104:70
Posušje - Zrinjski HTM 62:88
Široki Eronet - Leotar 91:61
Igokea - Atal Novi Grad 20:0
Mladost - slobodna

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije