Sloboda bolja od Bugojna, Borac od Brotnja

Žensko košarkaško prvenstvo

Sloboda bolja od Bugojna, Borac od Brotnja

M. Skaka

U uslovima koji su više za hokejaške utakmice, uz temperaturu u dvorani od 5 stepeni Celzijusa, gošće iz Novog Grada su savladale domaćina, BHM Bugojno rezultatom 70:39.

Gošće su susret počele sa čvrstom odbranom, a u napadu su sigurno poentirale preko Božičković. Već u drugoj četvrtini, zbog velike hladnoće, trener gošći Dupalo počinje da rotira igračice u sastavu što je rezultiralo malim padom u igri, a domaćin to uspješno koristi i smanjuje razliku.

BHM Bugojno - Sloboda N. Grad 39 :70
8:24, 12:4, 7:22 , 12:20
Dvorana: KSC Bugojno. Gledalaca: oko 30. Sudije: Krešić, Čavara.
BHM Bugojno: Ljubumčić, Vilić 1, Pandžo, Smajlović, Korenić, Zajmović 13, Šutković, Pandžo N. 10 , Letuka, Pekušić N 11., Muratović, Pekušić Dž 4.
Sloboda Novi Grad: Vožni 5, Vejnović , Mandić 2, Rajilić, Zec 20, Mijatović 2, Šurlan 12, Damjanović 7, Lukić, Vukojević 9, Božičković 15 Nikšić
U poluvremenu je došlo do sukoba između sudije Krešića sa jedne strane i trenera domaćina Zaimovića i igračice Vilić sa druge strane, zbog čega je Zaimović isključen.
U trećoj četvrtini gošće kreću ozbiljnije, serijom trojki Sunčice Zec prave dovoljnu razliku, pa su četvrtu četvrtinu odigrale uglavnom mlađe igračice i rutinski privele susret kraju.

U drugom meču koji se igrao jučer Borac Mladost je savladao Brotnjo 94 sa 65:52.


 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.