Sloboda deklasirala Borac
Zvjezdana Gagić

Međunarodni turnir u Prijedoru

Sloboda deklasirala Borac

Sloboda iz Bosanskog Novog pobjednik je međunarodnog turnira u košarci koji je odigran proteklog vikenda u Prijedoru. U finalnom meču  igračice trenera Miloša Dupala deklasirale su Borac i ostvarile pobjedu od 50 poena razlike 85:35.

Ovo je bila peta po redu pripremna utakmica Novograđanki u kojima su ostvarile stopostotan učinak i to svaki put savladavši svoje protivnice (dva puta hrvatskog prvoligaša Plamen iz Požege, te po jednom hrvatskog prvoligaša Biska Pulu i bh. Drugoligaša Mladost iz Prijedora).            

U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa domaćina Mladost iz Prijedora koja je bila bolja od Biska Pule rezultatom 64:63 (32:28). Najbolji strijelac turnira je Ivana Gaković iz ekipe domaćina, dok je za najboljeg igrača turnira proglašena Zvjezdana Gagić iz Slobode.                       

SLOBODA: Gagić  9, Bogojević  3, Nikšić , Kovačević  15, Šurlan  6, Gajić, Damjanović 8., Vukojević 12, Božičković 32, Knežević.                
BORAC ML IEFK: Vukotić 3 , Todorović I. 16, Bošnjak 8, Džombeta Milj. 2, Aničić, Marković, Todorović, Džombeta, Lugonja 2, Prole, Marković, Marčetić, Popović 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.