Sloboda i Zagreb u finalu
Detalj sa prošlosezonskog duela

Na turniru u Mostaru

Sloboda i Zagreb u finalu

M. Maksimović

Ekipa Zagreba i Slobode Dite igrat će u finalu drugog po redu međunarodnog košarkaškog turnira Mariofil Džidić, koji se igra u čast prvog predsjednika mostarskog Zrinjskog. U polufinalnim dvobojima nije bilo neizvjesnosti. U prvom susretu je Zagreb savladao ekipu Čapljine 89:76, dok je u drugom susretu Sloboda Dita nadigrali Zrinjski 84:99.

Ovo je pomalo neočekivan visok poraz Zrinjskog koji pogotovo kada se uporede predhodne dvije provjere protiv Splita (75:70)  odnosno slovenačkog Šentjura (77:74). U odnosu na prošlu sezonu Zrinjski je izmjenio igrački kadar, a po svemu sudeći, novi trener dojučerašnji igrač Ivan Vujčić će se morati osloniti na mlade snage.
Zrinjski je tokom ljeta doveo brojne nove košarkaše kako bi popunio rupe nastale odlascima važnih igrača iz prošle sezone. U Mostar su došli Kruno Rimac, Tomislav Ramljak, Marko Lovrić, Josip Šakota, Luka Klarica. Od iskusnijih igrača koji su ostali u Mostaru, Mate Perajica i Boris Džidić su u procesu oporavka nakon operacije.

''Naš trener Ivan Vujčić koristi svaku priliku da mladim igračima pruži priliku, jer sada imamo cijeli
niz mladih i perspektivnih igrača na koje možemo računati, daleko više nego prije. Važno je strpljenje, jer mladi igrači imaju uspona i padova, ali se nadamo da će doći vrijeme kada će igrači koji su naš proizvod imati daleko veću ulogu nego što je bio slučaj ranije - mišljenja je Mario Vrankić, član uprave mostarskog Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.