Sloboda iz Novog Grada prvi finalist

Kup BiH za košarkašice

Sloboda iz Novog Grada prvi finalist

Košarkašice Slobode iz Novog Grada, predvođene Zvjezdanom Gagić koja je postigla 40 poena, plasirale su se u finale Kupa BiH čija se završnica igra u Tuzli.

Novograđanke su se revanširale Jedinstvu BHT za nedavni poraz u Ligi za prvaka, a večeras su ostvarile pobjedu od 74:67. Prvi dio je pripao Tuzlankama koje su na odmor otišle sa +8. Međutim, domaće košarkašice su vrlo brzo došle u problem sa ličnim greškama, a nakon što su zbog pet prekršaja parket napustile Irma Rahmanović, Zdenka Kovačević i Mirela Bešić malo ko je vjerovao da ću Tuzlanke pobjediti.

Sloboda je strpljivom igrom gradila put ka preokretu, a kada su povele nisu dozvolile domaćim košarkašicama da se vrate u igru. Inače, prvo ime utakmice Zvjezdana Gagić je postigla 40 poena, ali od toga čak 22 sa linije za slobodna bacanja.

Jedinstvo BHT je za 40 minuta izvelo samo 18 slobodnih bacanja. Vedrana Kecojević je postigla 14 poena, a Dragana Stanković 12 za Slobodu.

Kod Jedinstva BHT najefikasnija je bila Azra Bećirović sa 20 poena. Sloboda u finalu čeka boljeg iz duela Čelik – Mladi Krajišnik. E.S.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.