Sloboda izdržala i savladala Čelik

Prijateljska utakmica

Sloboda izdržala i savladala Čelik

E. Dindić

Veceras u prijateljskoj utakmici u Mejdanu snage su odmjerili domaća Sloboda i novi član prve lige zenički Čelik. Utakmica je obojici trenera poslužila da vide sa čime trenutačno raspolažu i provjere sa kojima snagama će ući u domaće prvenstvo.

No krenimo redom. Utakmicu otvara Ramo Rizvić odličnim ulazom, s druge strane uzvraća Albijanić , Sloboda promašuje 2 napda za redom dok se sa druge strane neumoljivi su Rizvić i Sadibašić i u tom trenutku Albijanić smanjuje na 4:7 i to je sve sto smo vidjeli od vodsta Čelika u čitavoj utakmici, jer od tada Sloboda preuzima utakmicu u svoje ruke i poenima raspoloženog Hrnčića i Albijanića ovu četvrtinu domaći rješavaju u svoju korist rezultatom 23:14.
U drugoj četvrtini se igralo koš za koš, a domaći košarkaši uspjeli su da zaustave odličnog Ramu Rizvića , i preko raspoloženog Hrnčića ovu četvrtina završiti u svoju korsit (19:14), pa se poluvremenu otišlo pri rezultatu 42:28 za domaćina.

U treću četvrtinu domaći košarkaši ulaze dosta opušteno što gostujući znalački koriste i preko odličnog Rame Rizvića koji je naprosto rešetao koš domaćih iz svake pozicije koliko-toliko smanjuju rezultatsku prednost domaćih. Suprotstavili su mu se Hrnčić i Albijanić pa je četvrtina završena rezultatom 15:18.

I posljednji period počeo je loše za košarkaše Slobode koji prave dosta tehničkih grešaka (najviše se istakao Albijanić) pa se gosti u jednom trenutku približavaju na 65:62. Kada su svi mislili da utakmica odlazi u produžetke proradio je Filip Adamović i sa svoja vezana 4 poena riješava pitanje pobjednika i postavlja konačnih 69:62. 

U redovima domačih su se istakli Hrnčić sa 16, Albijanić sa 13 poena i Tanasilović sa 11 dok kod gostiju prednjačili su Rizvić sa 18 poena , Andelija sa 16  Sadibašić sa 12 poena i Avdibegović sa 10 poena .


KK Sloboda- OKK ČElik 69:62
(23:14; 19:14: 15:18; 12;14)
Dvorana Mejdan  Gledalaca 100 Sudije : Ademir Zurapović, Seid Nožinović , Nermin Kasumović (svi Tuzla)

KK Sloboda: Hodžić, Ibračević, Bulić , Halilović 8, Adamović 4, Hrnčić 16,  Halilbegović 4, Albijanić 13, Jeftić , Peršić 7, Suljagić 3, Tanasilović 11. Trener: Senad Muminović
OKK Čelik: Gak , Dedić A, Avdibegović 10, Begagić , Dedić 2, Sadibašić 12, Pezer 2, Rizvić 18 , Andelija 16, Jezildzić , Suljić , Delić 2 Trener: Marko Trbić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti