U Mejdanu se sprema novi spektakl

Sloboda "lovi" četvrti trijumf

U tri domaće utakmice u Ligi 12, košarkaši tuzlanske Slobode okupili su veći broj gledatelja nego svi drugi klubovi na svim utakmicama u dosadašnjih pet kola. Podatak vrijedan pažnje i potvrda činjenice kako je Tuzla grad košarke. 

Već u subotu od 19.30 sati, tuzlanska publika ima priliku da ponovo popuni Mejdan i da pokaže kako je uz košarkaše Slobode i kad pobjeđuju i kad gube.


"Poslije serije od 3-0 imamo niz od 0-2. Svakako da želimo novu pobjedu i da još jednom potvrdimo kako smo zasluženo u Ligi 12. Ne mogu računati na Alena Horozića, ali se vraća Rusmir Grošić", kaže trener Damir Mulaomerović.

Na prošloj domaćoj utakmici sa Zrinjskim prodato je oko 2.200 ulaznica. Također, prodato je 60-ak godišnjih karti prijatelja kluba po cijeni od 50 KM, dok je većina članova Skupštine kluba kupila godišnje ulaznice od po 100 KM. 

"Ovo je projekat 4+4. Imamo još jednu godinu prvog četvorogodišnjeg ciklusa nakon čega ćemo se odrediti šta želimo. Je li to neko jače takmičenje ili osnaživanje kluba u svim segmentima. U svakom slučaju moramo ostati čvrsto na zemlji", kaže predsjednik Slobode Aid Berbić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.