Sloboda teško preko Igmana do pobjede

Košarkaška liga BiH za žene

Sloboda teško preko Igmana do pobjede

E. Dindić

U 12. kolu lige BiH za košarkašice  sastale su se ekipe domaćeg Igmana i pretendenta za ligu 4, Slobode iz Novog grada. Gošče su u susret ušle misleći da je to još jedna trening utakmica, međutim utakmica je tekla u sasvim drugom smjeru.

Presječena lopta i kontra Krstine Šurlan, pogođena slobodna bacanja i siguran skok u odbrani Ljiljane Božičković, te trojka Ivane Gaković za +4 odlučili su utakmicu između trećeplasirane Slobode iz Novog Grada i fenjeraša na tabeli ekipe Igmana.

Košarkašice Slobode nisu izvukle pouku iz utakmice KŽK Čelik od prošlog kola koji se dosta mučio sa pojačanom ekipom Igmana, pa su ušle su dosta nonšalantno u utakmicu. Na samom početku utakmice igračice Slobode prave prednost od desetak koševa. Igraju dobru odbranu, a u napadu prilično lako poentiraju. U drugoj, pa i u  trećoj četvrtini  košarkašice Igmana kontrolišu igru i na momente u potpunosti nadigravaju Slobodu, ali ne uspijevaju da spuste rezultat ispod -5. Zadnji period igre počeo je sa prednošću gošći od 7 koševa. Međutim konfuznom igrom u napadu i totalno neorganizovanom odbranom, domaće igračice po prvi put dolaze u prednost kod rezultata 62:61. Da bi stvari bile još gore po gošće, Alma Kovačević i Vanja Vukojević prave po 5 penala. U tim momentima, svjesne šta bi poraz od poslednje plasirane ekipe na tabeli značio, igračice Slobode uspijevaju stabilizovati igru i, kao što je već opisano u prvom dijelu, dolaze do pobjede koja ih održava u borbi za Ligu 4. Ekipi Igmana, pojačanu sa tri bivše igračice Jedinstva (Pinter, Maltez, Jusufagić) ostaje za nadu da više neće biti lak protivnik i da bi trebalo da obezbjede opstanak u Premijer ligi.

KK Igman - KK Sloboda Novi Grad 66:73
(13:23 19:16 18:18 16:16)
SRC Slavija, Gledalaca oko 60  Sudije: Pašalić Adnan, Pelja Nadija (Zenica) , Komesar: Vujović Miodrag (Busovača).

KK Igman: Pinter A. 15, Memić E. 6, Maltez J. 22, Velić S. 1, Ilić S. 8, Glavaš N., Jusufagić A. 12, Bijedić M., Bukva S., Šaponjić V. 2, Hodžić N., Tadić D., Trener: Šehovac Zoran
KK Sloboda: Gagić Z. 20, Nikšić S., Rajilić S., Mijatović S. , Kovačević A. 17, Šurlan K. 8, Gajić LJ., Damjanović D., Gaković I. 6, Vukojević V. 4, Božičković LJ. 18, Trivanović D., Trener: Dupalo Miloš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.