Sloboda u Mejdanu bolja od Širokog

Liga 13 – 2. kolo

Sloboda u Mejdanu bolja od Širokog

U dramatičnoj utakmici košarkaši tuzlanske Slobode večeras su u prepunoj maloj dvorani Mejdana pobjedili momčad Širokog sa 87:80.

Gosti su imali prednost većim dijelom susreta, u pojedinim trenucima i +15, ali su Tuzlaci uspjeli da od 28. minute kada su prvi put poveli poenima Adija Sarajlića 62:60 da u dramatičnom finišu ubilježe prvi ovosezonski trijumf. 

Oštre primjedbe na suđenje izrekao je gostujući trener Ivan Velić, dok mu je Damir Mulaomerović poručio kako treba pogledati utakmicu. Obojica trenera su dobila po tehničku grešku, a zbog dva nesportska faula isključen je domaći playmaker Vladimir Radovanović. 

Hasandić sa 28 poena bio je najefikasniji igrač susreta, dok je poen manje za Široki postigao Novačić. U redovima Slobode istakao se Sarajlić, koji je postigao nekoliko ključnih poena i presjekao jedan kontranapad, dok su dobru partiju kod gostiju pružili Katić i Bilinovac.

Liga 13, 2. kolo:
Sloboda - Široki Brijeg 87:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.